HMI tanfolyam

HMI TANFOLYAM

A tanfolyam során a résztvevők megismerkednek az S7 PLC-khez illeszthető kezelői panelekkel, az eszközök közötti adatcsere lehetőségeivel, és az adatcsere kialakításának módjával. Megismerkednek az alapvető panel funkciókkal, és gyakorlat során sajátítják el a TIA Portál WinCC programozó környezetet használatát. A képzés elvégzésének eredményeképpen a hallgató képes lesz egy PLC-ből és egy HMI egységből álló komplett vezérlő és megjelenítő rendszert készíteni, amely kisebb adatgyűjtési és eseménynaplózási feladatokat is ellát.

MI AZ A HMI EGYSÉG?

A mai automatizálási rendszerekkel az ember-gép kapcsolat már nem csak nyomógombokon, kapcsolókon és visszajelző lámpákon keresztül, hanem arra kifejlesztett, az ipari környezetet megfelelően elviselő, legtöbbször érintőképernyős kijelző egységeken történik (HMI Panel). Ezeket az egységeket leggyakrabban közvetlenül a technológiai területeken helyezik el, így a technológiai folyamatok szemmel is jól követhetőek. A HMI egységek ipari hálózatokon (Profibus, Profinet, stb.) kapcsolódnak a technológia vezérlést végző PLC egységekhez.

A HMI TANFOLYAM TÉMAKÖREI

 • Az OP/TP általános ismertetése
 • A TIA Portál WinCC fejlesztőprogram
 • Grafikus interfész
 • Objektum alapú konfigurálás
 • Az OP-AG kapcsolat (MPI, Profibus, Ethernet)
 • Képek, interfészek, változók programozása
 • Szimulációs lehetőségek
 • A program átvitele az OP-re
 • Számítógép alapú megjelenítés
 • Archiválás és Trend görbék
 • Migrálás WinCC Flexible rendszerből

ELŐFELTÉTEL

 • PLC programozási ismeretek

HMI TANFOLYAM - IDŐPONTOK, ÁRAK

Az ár nem tartalmazza az Áfa-t. A táblázatokban a nettó árat tüntettük fel.


2021.11.08. - 2021.11.24.
Tantermi oktatás
Oktatási napok
hétfő, szerda
Oktatási időpont
17:30 - 20:30
Időtartam (hó)
2 hét (24 óra)
Díj
160 000 Ft
Előleg
80 000 Ft
Részletfizetés
1 x 80 000 Ft
| Soter Group | Színvonalas, minőségi képzés több, mint 30 éves múlttal. | IT Academy | 1073 Budapest, Erzsébet krt.7.

További információ

 

Augusztusban három hét nyári szünetet tartunk!

Kargli Mirjam  •    + 36 1 887 2312  •    info@soterline.hu

Együttműködő partnereink

Amennyiben a képzés után el szeretnél helyezkedni, együttműködő partnereink segítséget nyújtanak.

Manpower Group

Magyarországon 1990 óta dolgozunk azon, hogy a munkakeresők és a munkaadók egymásra találjanak. Munkavállalók ezreinek sikerében osztozunk, akik tanácsadóink segítségével találták meg a nekik megfelelő munkahelyet.

A Manpower a világ vezető munkaerő-piaci szolgáltató vállalatának a ManpowerGroup-nak a tagja, amely naponta több mint 600 000 munkavállalót és több mint 400 000 vállalatot kapcsol össze világszerte. 80 országban, közel 3 500 irodánkon keresztül kínáljuk megoldásaink széles választékát, választ adva a munkaerő-piaci nemzetközi és helyi kihívásaira.

Bővebben...

KELLY - Munkaerő-közvetítés és kölcsönzés – kicsit másként

William Russell Kelly 1946-ban nyitotta meg a Kelly Services első irodáját a Michigan állambeli Detroitban. Mindössze két munkatársa volt – és egy határozott elképzelése arról, hogy minden egyes ügyfelet úgy kell kezelni, mintha ő lenne az egyetlen. William Russell Kelly úttörő szerepet játszott az általunk ma ismert munkaerő-közvetítési és kölcsönzési ipar kialakításában....
Bővebben...

Mennyit keres az informatikus? Íme a 2017-es számok!

Megjelent a 2017-es Hays Salary Guide kiadványa különböző szakterületetek, köztük az informatikusok havi bruttó forint alapú minimum, maximum és átlagbéreivel. A tapasztalt informatikusok fizetésének maximuma egyre több munkakörben kezdi átlépni az egymilliós határt.

Mennyit keresnek a Java-programozók?

Sorozatunk előző részeiben azt mutattuk be, hogy mennyit keresnek a HR-esek és a call centeresek, most nézzük mennyit lehet keresni Budapesten, illetve vidéken, kezdőként, illetve pár éves szakmai tapasztalattal, ha Java-programozóként akarunk dolgozni. Az adatokat a fizetesek.hu béreket összehasonító oldaltól kaptuk.

Több tízezer informatikusra lenne szükség Magyarországon

Nagyszabású konferencián mutatják be holnap a Digitális Munkaerő Programot, amelynek egyik fő célja az informatikusok és a digitálisan magasan képzett szakemberek képzésének támogatása. Magyarországon több mint 22 ezer informatikus hiányzik. A Digitális Munkaerőpiac 2017 elnevezésű rendezvényen a digitális szempontból lemaradt mikro-, kis- és középvállalkozókat segítő Modern Vállalkozások Programjának eddigi eredményeiről is beszámolnak. A Digitális Jólét Programért felelős miniszterelnöki biztos, Deutsch Tamás, aki a konferencián előadást tart, az Origónak azt mondta: a kkv-k lemaradásban vannak a nagyvállalatokhoz képest.