Java alkalmazás fejlesztő

A tanfolyamról röviden

A Java nyelv programozásához használt Java SE (Standard Edition) és EE (Enterprise Edition) platformok közötti alapvető különbség az, hogy más felhasználási területre készültek. Az SE az alap, mondhatni fő platform, az EE pedig tartalmazza az SE összes osztálykönyvtárát, de sok olyan könyvtárat is, amelyek jobban használhatók a szervereken futó programok számára. A Java (SE,EE) tanfolyamunk mindkét verzió tanítására azonos hangsúlyt fektet, gyakorlat-centrikus módszereket alkalmazva.

De mi is az a Java?

A Java egy objektumorientált programozási nyelv, amely 1995-ben jelent meg. Tervezője James Gosling kanadai számítógéptudós. Egészen 2009-ig a Sun Microsystems fejlesztette, ekkor azonban felvásárolta a világ legnagyobb üzleti szoftvermegoldásokkal foglalkozó óriásvállalata, az Oracle. A Java több mint két évtizede töretlen sikernek örvend, és jelenleg a legnépszerűbb általános célú programozási nyelv (forrás: tiobe.com).

A Java (SE,EE) tanfolyamon hozzájuthatsz olyan átfogó ismeretekhez, amelyekkel könnyedén elvégezheted az SE használatát igénylő programozói feladatokat, és a vállalati verzióval is gond nélkül dolgozhatsz majd, tehát az ipari igényeknek is eleget tehetsz. A két platform együttes ismeretével biztos lábakon álló karriert építhetsz a programozás területén.