Számítógépes műszaki rajzoló képzés

Számítógépes műszaki rajzoló tanfolyam

A SZÁMÍTÓGÉPES MŰSZAKI RAJZOLÓ TANFOLYAM CÉLJA

A számítógépes műszaki rajzoló képzés célja, hogy a résztvevők megértsék a műszaki ábrázolásokat, és képesek legyenek alkalmazni azokat. A tanfolyam során a résztvevők térbeli tájékozódása, térlátása fejlődik, és kialakul az az absztrakciós képesség, ami lehetővé teszi a műszaki rajzon ábrázolt termék elképzelését, és a termék kétdimenziós ábrázolásának megvalósítását.

 

Cél továbbá, hogy a tanulók a  legfontosabb gépelemeken keresztül sajátítsák el a műszaki ábrázolás egyszerűsítési szabályait, és fel tudják ismerni az alkatrészek valódi geometriájá egy műszaki rajz egyszerűsített ábrázolása alapján, illetve alkalmazni tudják az egyszerűsítései szabályokat műszaki rajz készítésekor.

 

Gyakorlati alkalmazásokon keresztül képesek legyenek térbeli alakzatok kétdimenziós megjelenítésére, illetve a vetületi ábrázolással megrajzolt alakzatok elképzelésére, tudjanak  a szabványnak megfelelő alkatrész- és összeállítási rajzot olvasni, értelmezni, készíteni. Legyenek képesek alkalmazni a géprajzi egyszerűsítési szabályokat alkatrész- és összeállítási rajz készítéséhez. Magabiztosan ismerjék fel a műszaki dokumentációkban rajzolt alkatrészeket. Ismerjék meg a műszaki adatok lehetséges információforrásait és azok használatát. Legyenek képesek adott alkatrészek műszaki adatait kikeresni, és ezeket műszaki rajz készítéséhez felhasználni.

 

A képzés után a résztvevők olyan számítógépes műszaki dokumentációt tudnak majd készíteni, amely alapján megtervezhető az egyes alkatrészek gyártása. Képesek lesznek alkatrészek, valamint a belőlük összeállított szerkezetek parametrikus térbeli modellezésre, a működés szimulálására, valamint a modell alapján fizikai, mechanikai és technikai adatok meghatározására. A megtervezett alkatrészek, szerkezetek komplett műszaki dokumentációját is el tudják majd készíteni, és jártasak lesznek a Solid-Edge CAD szoftver által nyújtott szolgáltatásokat igénybevételével reprezentatív termékbemutató készítésében.

A SZÁMÍTÓGÉPES MŰSZAKI RAJZOLÓ TANFOLYAM TEMATIKÁJA

Parametrikus modellezés Solid Edge program használatával

 • 2d parametrikus vázlatkészítés alapjai.
  • Munkasíkok, kényszerek, szabadságfokok, méretezés, stb.
 • 3d alkatrészmodellezés parametrikus környezetben.
  • Hagyományos modellezési környezet elsajátítása. Öntött, forgácsolt, fröccsöntött munkadarabok, rugók stb. Modellezése, komplexebb geometriák kialakítása, felületanalízis. Egyszerűsített modellek készítése.
 • Lemezalkatrészek modellezése.
  • Lemezek kialakítása, terítékek készítése.
 • Alkatrészrajzok készítése.
  • Rajznézetek, metszetek, kitörések stb elkészítése. Rajzkeretek elkészítése, tulajdonságok használata keretek automatizálására, furattáblák, tűréstáblák, stb automatikus elkészítése. Fogaskerekek, bordás tengelyek stb egyszerűsített ábrázolása.

KINEK AJÁNLOTT A SZÁMÍTÓGÉPES MŰSZAKI RAJZOLÓ TANFOLYAM?

A tanfolyam azoknak ajánlott, akim már rendelkeznek gépészeti végzettséggel vagy ipari tapasztalattal. Azok jelentkezését várjuk, akik szívesen tennének szert stabil, részletes tudásra a Solid Edge szoftver használatában, amellyel később hétköznapi munkájukat végeznék.

MILYEN KÉPESSÉGEKET SZEREZ, AKI ELVÉGZI A KÉPZÉST?

A képzés elvégzői képesek lesznek arra, hogy az iparban általánosan előforduló alkatrészeket modellezzenek le, és elkészítsék ezek műszaki rajzait.

A KÉPZÉSBEN VALÓ RÉSZVÉTEL ELŐFELTÉTELEI

Középiskolai szintű, gépészeti szakirányos végzettség, vagy az iparban szerzett munkatapasztalat.

A SZÁMÍTÓGÉPES MŰSZAKI RAJZOLÓ TANFOLYAM ESZKÖZIGÉNYE

 • Személyes oktatás esetén biztosítunk számítógépet, de online oktatáshoz és otthoni gyakorláshoz szükséges egy Solid Edge szoftver futtatására alkalmas számítógép/laptop.
  • Ajánlott minimum hardver:
   • Minimum 8Gb RAM
   • Intel I5 - 5. Generációs, vagy annak megfelelő processzor
   • fullHD kijelző(1920x1080)
   • 10GB szabad tárterület SSD meghajtón
 • Online oktatás esetén hasznos lehet egy másodlagos monitor beszerzése, amelyen könnyebben követhető az előadás.

SZÁMÍTÓGÉPES MŰSZAKI RAJZOLÓ TANFOLYAM - IDŐPONTOK, ÁRAK

2024.01.17. - 2024.03.06.
Oktatási napok
hétfő, szerda
Oktatási időpont
17:30 - 20:30
Időtartam (hó)
2 (60 óra)
Díj
120 000 Ft
Előleg
60 000 Ft
Részletfizetés
1 x 60 000 Ft
Élő online oktatás
| Soter Group | Színvonalas, minőségi képzés több, mint 30 éves múlttal. | IT Academy | 1073 Budapest, Erzsébet krt.7.
2024.01.20. - 2024.04.06.
Oktatási napok
szombat
Oktatási időpont
09:00 - 13:55
Időtartam (hó)
2 (60 óra)
Díj
120 000 Ft
Előleg
60 000 Ft
Részletfizetés
1 x 60 000 Ft
Tantermi oktatás | Kiscsoportos képzés
| Soter Group | Színvonalas, minőségi képzés több, mint 30 éves múlttal. | IT Academy | 1073 Budapest, Erzsébet krt.7.

További információ

 

Augusztusban három hét nyári szünetet tartunk!

Nagy Judit  •    + 36 1 887 2330  •    info@soterline.hu

Együttműködő partnereink

Amennyiben a képzés után el szeretnél helyezkedni, együttműködő partnereink segítséget nyújtanak.

Manpower Group

Magyarországon 1990 óta dolgozunk azon, hogy a munkakeresők és a munkaadók egymásra találjanak. Munkavállalók ezreinek sikerében osztozunk, akik tanácsadóink segítségével találták meg a nekik megfelelő munkahelyet.

A Manpower a világ vezető munkaerő-piaci szolgáltató vállalatának a ManpowerGroup-nak a tagja, amely naponta több mint 600 000 munkavállalót és több mint 400 000 vállalatot kapcsol össze világszerte. 80 országban, közel 3 500 irodánkon keresztül kínáljuk megoldásaink széles választékát, választ adva a munkaerő-piaci nemzetközi és helyi kihívásaira.

Bővebben...

KELLY - Munkaerő-közvetítés és kölcsönzés – kicsit másként

William Russell Kelly 1946-ban nyitotta meg a Kelly Services első irodáját a Michigan állambeli Detroitban. Mindössze két munkatársa volt – és egy határozott elképzelése arról, hogy minden egyes ügyfelet úgy kell kezelni, mintha ő lenne az egyetlen. William Russell Kelly úttörő szerepet játszott az általunk ma ismert munkaerő-közvetítési és kölcsönzési ipar kialakításában....
Bővebben...

Pannon Work Zrt. - Komplex HR szolgáltatás

A Pannon-Work Csoportban valamennyien azon dolgozunk több mint 30 éve, hogy az együttműködést hasznosnak ítélje minden ügyfelünk, akiket 16 hazai és 3 külföldi kirendeltségen várunk. Szolgáltatási portfóliónk a munkaerő-kölcsönzéstől a toborzás, közvetítés, ...
Bővebben...

Az innovatív fiataloké a jövő: Még mindig közel 40 ezer fős hiány van az informatikai szektorban

Az informatikusok világa ma már koránt sem csak egy magányos tevékenység az irodák egyik kis szobájában. Ez a szerteágazó tudományág megannyi kihívást és kreatív lehetőséget rejt, és napjaink legkeresettebb szakmáit foglalja magába. De hogy mitől is ilyen népszerű ez a terület?

40 ezer informatikust vár a munkaerőpiac